Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Boršč

27. listopadu 2008 v 18:37 | Latryna |  Dobrotky
Boršč
Zdravá kapustička/zelí na ruský spôsob...
(môj recept)


SUROVINY:
1 stredne veľká hlávka kapusty, 2-3 mrkvy, kaleráb, pol celeru, l-2 cibule, 3-4 bobkové listy, rasca, soľ, korenie, 3-4 zemiaky, 2 konzervy lanču (luncheonmeat), 2-3 fľaše nepálivého kečupu.
POSTUP:
Pokrájanú kapustu spolu s postrúhanou zeleninou, nakrájanou cibuľou, bobk. listom, soľou a korením dáme do vhodného hrnca, premiešame a zalejeme vodou tak, aby hladina bola asi na tri prsty nad kapustou. S občasným premiešaním varíme asi 3 hodiny ( v tlakovom hrnci podľa návodu pre varenie kapusty). Potom pridáme kečup, nadrobno nakrájané zemiaky a na kúsky pokrájaný lanč (môžeme pridať aj párky alebo točenú, či osmažené kúsky bravčového mäska). Varíme, kým sú zemiaky mäkké. Podávame s lyžičkou kyslej smotany, prípadne aj s natvrdo uvareným vajíčkom a chlebom, či pečivom.
Dobrú chuť!
dobrú chuť
 

1 člověk ohodnotil tento článek.
Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik