Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Francúzske zemiaky

27. listopadu 2008 v 18:35 | Latryna |  Dobrotky
Suroviny:
7-8 stredne veľkých zemiakov, 4-5 vajec uvarených natvrdo, 3-4 špekáčky (alebo dobrá klobáska), soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, rasca, olej, 250 g kyslej smotany, 1 surové vajce, alobal.

varenie

Postup:
Dno pekáča mierne vymažeme olejom a uložíme polovicu zemiakov, nakrájaných na kolieska. Ochutíme ich. Potom na zemiaky poukladáme na menšie kúsky pokrájané špekáčky a vajíčka nakrájané na kolieska. Opäť ochutíme. Nakoniec poukladáme zvyšnú časť zemiakov, ochutíme, pokvapkáme celé olejom a pekáč zakryjeme alobalom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 30 minút, potom vidličkou pichneme zemiak, aby sme zistili, či je už makký. Ak nie, prečieme ďalej. Keď sú zemiaky mäkké, alobal dáme preč, a všetko zalejeme smotanou v ktorej sme rozšľahali vajíčko. Zapečieme do ružova. Podávame posypané strúhaným syrom, s kečupom, či tatarskou omáčkou, prípadne s uhorkou alebo čalamádou.

francúzske zemiaky
 

2 lidé ohodnotili tento článek.
Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik