Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Huby s karfiolom

27. listopadu 2008 v 18:34 | Latryna |  Dobrotky


jedlo

(karfiol = květák)


Suroviny:
1 menší karfiol (květák), asi 20 dkg rôznych húb - môžu byť aj šampiňóny, 1 cibuľa, olej alebo domáca masť, soľ, mleté korenie, červená mletá paprika, 2-3 vajcia, 250 g kyslej smotany, kúsok masla na vymazanie, 10 dkg strúhaného syru.


Postup:
Karfiol/květák podelíme na malé hlavičky a dáme ho variť do osolenej vody. Na oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájané huby, ochutíme a dusíme do mäkka. Karfiol scedíme skôr ako bude ceľkom mäkký - nesmie sa rozvariť. Nádobu na pečenie vymažeme maslom a poukladáme karfiol, na ktorý uložíme udusené huby. V smotane rošľaháme vajíčka, ochutíme a zalejeme masu v nádobe. Zapečieme do ružova a na tanieri posypeme strúhaným syrom. Ako nádobu na pečenie môžeme použiť jénsku misu, remosku, či klasický pekáč.

mňam - dobrú chuť

karfiol
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.
Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik