Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Cesto na pizzu

30. ledna 2009 v 15:53 | Latryna |  Dobrotky
Cesto na domácu pizzu

Potrebujeme :
asi 375 g hladkej múky, pol sáčku sušených kvasníc, 2-3 PL oleja, soľ, asi 2dcl teplej vody, 1 ČL cukru (kryštál).
Postup :
múku preosejeme, pridáme soľ, kvasnice, cukor, vodu a olej. Riadne vypracujeme cesto, rozdelíme ho na dve rovnaké polovice, vyvaľkáme a uložíme na suchý plech. Na cesto namažeme kečup a poukladáme to, čo na pizzi máme radi. Nakoniec zasypeme strúhaným syrom, ktorým nešetríme! Pečieme vo vopred rozohriatej rúre, kým nie je syr roztavený a okraje pizzy do zlata neupečené - cca 15 minút pri teplote 200 stupňov.
dobrú chuť
iný recept:

Kysnuté pizzové cesto
Potrebujeme:
2 PL mlieka, ¼ kg hladkej múky, 15 g droždia, 2 PL oleja, 1 l vody, 1 ČL cukru, ½ ČL soli

Postup :
Do hrnčeka s vlažným mliekom rozmrvte droždie, pridajte cukor a v teple nechajte vzísť kvások (asi 15 min.). Namiesto mlieka môžete použiť aj vodu. Do misy preosejte múku (dôležitá je jej kvalita), osoľte ju, pridajte kvások, vodu a olej. Varechou vypracujte vláčne nelepivé cesto. Vodou radšej šetrite. Vypracované cesto dajte na pomúčenú dosku a ručne ho ešte premieste, aby bolo hladké. Ak sa lepí, pridajte trochu múky.
Potom cesto vložte späť do misy, zľahka ho posypte múkou, aby neobschlo a prikryté utierkou ho nechajte v teple kysnúť dovtedy, kým nezdvojnásobí svoj objem (cca 2 hodiny). Vykysnuté cesto tvarujte ručne alebo valčekom do potrebnej formy a hrúbky.
Potom ho už len obložte všetkým, čo na pizzu patrí a môžete piecť.
cesto a pizza
 

2 lidé ohodnotili tento článek.
Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik