Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Hrnčeková knedľa

30. ledna 2009 v 14:48 | Latryna |  Dobrotky


(hrnček o obsahu 3dcl)


Potrebujeme :
1 hrnček hrubej múky, 1 hrnček mlieka, 2 vajíčka, 2-3 nadrobno nakrájané žemle (housky), lyžičku vegety, maslo a prípadne malú lyžičku sušených byliniek (petržlenová alebo zelerová vňať...)

Postup :
vypracujeme cesto z múky, mlieka, 2 žĺtkov, kúskov žemlí, ušľahaného snehu a 1 ČL soli alebo vegety. Maslom dôkladne vymažeme hrnčeky a tieto naplníme pripraveným cestom - nie viac, ako 2 cm od okraja, pretože cesto narastie. Potom postavíme hrnčeky do hrnca s teplou vodou, ktorá má mať hladinu vo výške asi do polovice hrnčekov a varíme 20 minút. Uvarené vyberieme z vody, vyklopíme a knedlíky sú hotové.


Pretože som nenašla doma rovnaké hrnčeky, pripravené cesto som urobila takto:

Vhodný obrúsok som namočila do studenej vody, dobre vyžmýkala a zabalila do neho pripravené cesto v tvare podlhovastej knedle - ako salónku. Obrúsok na oboch koncoch som dobre zviazala špagátom.
Knedľu v obrúsku som potom vložila do hrnca s horúcou osolenou vodou a varila asi 40 minút. Koľko plátkov vyšlo nepíšem zámerne, záleží na tom, aké hrubé si ich nakrájate. Rozhodne sa z takto pripravenej knedle najedia aj piati.
Veľa záleží aj od toho, aký máte veľký hrnček. Ak je 3dl, tak treba pridať vajíčko aj žemľu či rohlík...
Knedľa bola výborná, doporučujem každému a prajem dobrú chuť!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.
Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik