Aktuálne:






Medovníčky

17. prosince 2009 v 13:26 | Latryna |  Dobrotky 2

Nemali by veru chýbať na sviatočnom stole...


Ingrediencie:
kg hladkej múky, 400 g práškového cukru, 400 g medu, 4 vajíčka, 2 KL sódy bikarbóny, 3 PL medovníkového korenia.
Postup:
Múku zmiešame s cukrom, sódou bikarbónou a medovníkovým korením. V zmesi urobíme jamku, prilejeme tekutý med a rozšľahané vajíčka. Vypracujeme cesto, vložíme ho do nádoby najlepšie z jenského skla a prikryté necháme uložené v chlade najmenej 2 dni. Na pomúčenej doske cesto premiesime a rozvaľkáme na potrebnú hrúbku: na menšie tvary stačí hrúbka 2 - 3 mm, na väčšie tvary je potrebná hrúbka 3 - 4 mm. Ozdobnými formičkami vykrajujeme koláčiky, ktoré natrieme žĺtkom a na vrch dáme orech. Medovníčky kladieme na plech potretý tukom. Pečieme asi 10 minút pri teplote cca 200 stu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.


Linka




Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...


čakám!



ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!





motýlik






Latrynask.blog.cz website reputation