Aktuálne:






Šaláty s cestovinami

19. prosince 2010 v 7:19 | Latryna |  Dobrotky
Cestoviny mám moc rada a tak ich samozrejme dávam aj do niektorých šalátov...

Všade tam, kde je odporučená majonéza môžete použiť kyslú smotanu, všade tam, kde sú odporučené syry, salámy alebo iné mäsité výrobky, môžete použiť opraženú tekvicu, sójový syr, opečené cestoviny, alebo zemiaky je to zdravšie a obsahujú menej tuku.
Cestovinový šalát so zeleninou
Suroviny: 250g cestovín- kolienka, 200g šalátových uhoriek, 150g žltej papriky, 200g rajčín, 50g cibule, 100g ochutenej majonézy (kyslá smotana), 100g bieleho jogurtu, čierne korenie mleté, soľ
Postup: Cestoviny uvaríme v slanej vode, necháme odkvapkať, vložíme do misy, pridáme na kocky nakrájané šalátové uhorky, papriku a rajčiny, jemne nakrájanú cibuľu, ochutenú majonézu, biely jogurt, čierne korenie ,soľ ,všetko premiešame a vychladíme.
Jarný vretenový šalát
Suroviny: 250g cestovinových vretien, 200g šalátových uhoriek, 200g rajčín, 100g póru, 10 ks reďkoviek, 250g kyslej smotany, 1 mesiačik cesnaku, 1 lyžička paprikovej vegety, 1 lyžica citrónovej šťavy, čierne korenie mleté
Postup: V slanej vode uvarené cestoviny necháme odkvapkať, vložíme do misy, pridáme na pol- kolieska nakrájanú čerstvú uhorku, na tenšie časti nakrájané rajčiny, na kolieska nakrájaný a sparený pór, na plátky nakrájané reďkovky, zalejeme rozšľahanou kyslou smotanou s roztlačeným cesnakom, paprikovou vegetou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Všetko zľahka premiešame a necháme v chlade uležať.
Cestovinový šalát so šampiňónmi
Suroviny: 250g cestovinových mušličiek, 200g čerstvých alebo sterilizovaných šampiónov, 30g rastlinného tuku, 100g póru, 100g rajčín, 100g majonézy (smotana), 100g bieleho jogurtu, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžica vinného octu; soľ, čierne korenie mleté, štipka oregana, sekaná petržlenová vňať
Postup: Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, scedíme a necháme vychladnúť. Čerstvé šampiňóny nakrájame na plátky a mierne ich orestujeme na tuku a vychladnuté pridáme k cestovinám /môžeme použiť nakrájané sterilizované šampiňóny/, ďalej pridáme na jemne nakrájaný a sparený pór, na kocky nakrájané rajčiny, zálievku z majonézy, bieleho jogurtu, citrónovej šťavy, vinného octu, soli, čierneho korenia a oregana. Všetko premiešame a necháme v chlade rozležať. Šalát posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Rezancový šalát s údeninou
Suroviny: 200g širokých rezancov, 200g šunkovej salámy, 125g sladkokyslých uhoriek, 75g cibule, 1 ochutená majonéza, 2 lyžice bieleho jogurtu, 1 lyžička horčice, čierne korenie mleté, sekaná pažítka.
Postup: Široké rezance /môžu byť aj farebné/ uvaríme v slanej vode, scedíme, vložíme do misy, pridáme na pásiky nakrájanú salámu a uhorky, na jemno nakrájanú cibuľu, ochutenú majonézu premiešanú s jogurtom, horčicou, čiernym korením a sekanou pažítkou.
Obmena: môžeme pridať i na jemno krájaný tvrdý ementál alebo údené mäso.
Viedenský cestovinový šalát
Suroviny: 200g motýlikových rezancov, 200g tenkých viedenských párkov, 150g sladkokyslých uhoriek (kvasené uhorky); 100g tvrdého syra, 150g kompótového ananásu, 1 hlávky šalátu, 150g mrazeného hrášku, 100g majonézy (kyslá smotana); 100g kyslej smotany, 1 lyžica horčice ,čierne korenie mleté, soľ
Postup: Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy. Pridáme na tenké kolieska nakrájané viedenské párky a sladkokyslé uhorky, na jemné kocky nakrájaný alebo na hrubo nastrúhaný tvrdý syr, odkvapkané kocky ananásu, na pásiky nakrájaný hlávkový šalát a uvarený mrazený hrášok. Majonézu prešľaháme metličkou so kyslou smotanou, 1 lyžicou horčice, štipkou čierneho korenia a soli, 1 lyžicou nálevu z ananásu, 1 lyžicou nálevu z uhoriek, vlejem do šalátu, zľahka premiešame a necháme chvíľu preležať v chlade.
Vretenový šalát s brokolicou (alebo s lahôdkovým - špargľovým zelerom)
Suroviny: 200g cestovinových vretien, 300g brokolice (alebo krátko povarený špargľový zeler), 150g varenej; mrkvy, 150g mrazeného hrášku, 100 g kuracej šunky, 250g kyslej krémovej smotany, biele korenie mleté, citrónová šťava, sekaná petržlenová vňať
Postup: Cestoviny uvaríme v slanej vode, precedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať, pridáme ovarené malé ruže brokolice (alebo drobnejšie nakrájané stopky listového- špargľového zeleru), vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkve, krátko varený mrazený hrášok, na pásiky narezanú kuraciu šunku, kyslú krémovú smotanu, štipku soli, čierneho korenia a citrónovú šťavu. Všetko premiešame a necháme v chlade preležať. Ozdobíme sekanou petržlenovou vňaťou.
(zdroj : došlo mi mailom)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.


Linka




Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...


čakám!



ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!





motýlik






Latrynask.blog.cz website reputation