Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Moje šamrole/kremrole

21. ledna 2011 v 9:00 | Latryna |  Dobrotky 2
Vyskúšajte, uvidíte že tieto sú omnoho lepšie ako tie, čo sú plnené presladenou bielkovou penou!

Ingrediencie na cesto:
1 balíček lístkového cesta z obchodu (alebo si cesto urob), vajíčko na potretie, práškový cukor na posypanie a samozrejme rúrky-formičky.
Ingrediencie na plnku:
2 balíčky zlatého klasu, 2 balíčky vanilkového cukru, pol litra mlieka, 15-20 dkg práškového cukru, 250 g zmäknutého masla, troška rumu - nemusí byť vôbec, ale je s ním lepšie.
Postup:
Najprv si urobíme prvú časť plnky a necháme ju vychladnúť, zatiaľ vyrábame trubičky z cesta:
Lístkové cesto si rozdelíme na tri rovnaké diely a postupne z nich vyvaľkáme 3 plátky-štvorce o hrúbke asi 3-4 milimetre. Potom nakrájame plátky na pásiky asi 2 cm široké a natáčame ich na rúrky tak, aby bolo cesto preložené cez seba. Poukladáme na suchý plech (môžeme použiť teflónovú podložku), potrieme rozšľahaným a trošku osoleným vajíčkom a vo vopred rozpálenej rúre na cca 200-220 stupňov upečieme do zlatova. Ešte za horúca ich opatrne (poklepaním na tenšiu stranu rúrky) stiahneme z formičiek (pozor, páli!).
Postup na plnku:
Prvá časť: Mlieko (3 štvrtiny z pol litra) dáme variť spolu s vanilkovým cukrom, zlatý klas v štvrtine mlieka rozmiešame a pridáme do mlieka, uvaríme hustú kašu, ktorú necháme dokonale vychladnúť.
Drhá časť: Zmäknuté maslo riadne rozmiešame s 20 dkg cukrom a postupne pridávame studenú hustú kašu so zlatého klasu. Môžeme postupne pridať aj trošku rumu - ja dávam asi jednu polievkovú lyžicu. Túto plnku potom dáme do plniaceho vrecúška, alebo môžeme použiť igelitový sáčok, ktorému odstrihneme rožtek (úplne super je malá igelitka z lekárne), dáme do chladničky aby to stuhlo a potom plníme šamrolky z oboch strán. Pretože rukami plnku zohrievame, musíme sa buď poponáhľať alebo po chvílke vložiť sáčok opäť do chladničky.
Hotové šamrole pocukrujeme a podávame, neskladujeme v teple. Z jedného balíčku lístkového cesta výjde asi 30 šamroliek.
Ja si výrobu šamroliek rozdelím na dva dni. Najprv urobím prvú časť plnky a napečiem šamrolky. Na druhý deň plnku dokončím a šamrolky naplním. Robím tak preto, že šamrolky pečiem z dvoch a na sviatky aj z troch balíčkov lístkového cesta.
Prajem dobrú chuť!

 

10 lidí ohodnotilo tento článek.
Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik