Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Lekári zistili

31. ledna 2012 v 8:25 | Latryna |  Zdravie

...že konzumácia párkov zvyšuje riziko rakoviny!


Raz za čas ich konzumácia by nemusela nikomu ublížiť, horšie je to však u tých ktorí ich do svojho jedálnička zaraďujú častejšie ako len príležitostne. Stačí ale 50 gramov párkov denne a riziko rakoviny slinivky sa zvyšuje o dvadsať percent, za čo môžu dusičnany, dusitany a farbivá. Najviac je ohrozená slinivka, hrubé črevo a konečník, píše na svojej stránke portál ona.idnes.cz.
Práve rakovinu slinivky považujú lekári za najhoršie liečiteľný typ nádorového ochorenia -
úspešnosť liečby je minimálna.
Ďalej lekári zistili že už pri jednom párku alebo kuse salámy či slaniny denne sa riziko tohto ochorenia zvyšuje o pätinu. Pri konzumácii 150 gramov takéhoto výrobku vzrastie riziko až o 57%.
Ak už predsa len máme chuť na párky, mali by sme si vyberať tie kvalitnejšie. Prísnym predpisom podliehajú napríklad viedenské, spišské, debrecínske či jemné a je dokázané že čím menej soli a čím viac mäsa, tým lepšie. Samozrejme, ideálne sú tie bez farbív a konzervantov.
Dôležitá je na párkoch aj vizuálna stránka. Nesmú byť slizké, lepkavé alebo moc zvraštené, pri ich stlačení musia byť pružné a pevné. Čo sa týka farby tak ich prirodzená je pri viedenských ružová, pri spišských a debrecínskych to záleží od použitej papriky. Ak je však farba príliš tmavá, ide iba o klam výrobcu (!) ktorý u zákazníka chce navodiť dojem že do nich použil veľa mäsa. Pri príprave všetkých párkov je tiež dôležité aby sa párky len prihrievali ale nevarili.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.
Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik