Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Cvikla po Rusky

9. února 2012 v 14:31 | Latryna |  Dobrotky


Možno poznáte ak nie, vyskúšajte...


Cviklová polievka

Ingrediencie:
2 stredné cvikly, malá cibuľa, soľ, čierne korenie, citrónová šťava a (kyslá) smotana
Postup:
Očistenú a na kocky pokrájanú cviklu dajte do vody s očistenou celou cibuľou a varte do mäkka na strednej teplote. Osoľte a okoreňte. Keď je cvikla mäkká, cibuľu vyberte a ponorným mixérom polievku rozmixujte najemno. Opäť priveďte k varu a dochuťte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Podávajte s kyslou smotanou. Svetloružovú farbu docielite tak, že po rozmixovaní do polievky pridáte aj trochu smotany na varenie. Čím viac smotany, tým svetlejší odtieň.

Ukrajinský boršč

Ingrediencie
30 dkg chudého bôčika alebo hovädzie mäso, 5 malých cvikiel, 2 cibule,1 mrkva, 1 petržlen, 1 zeler, 2 zemiaky, 1 pór, 2-3 strúčiky cesnaku, 1/2 menšej kapusty/zelí, 1 PL masla, 3 PL paradajkového pretlaku, soľ, čierne korenie, bobkový list, ocot, 1/4 l kyslej smotany,
Postup:
Mäso v kuse dáme variť do 1 a 1/2 l vody. Po hodine varenia pridáme na rezance pokrájané 3 cvikle a na kolieska pokrájanú cibuľu. Varíme na miernom ohni 15 min. Medzitým pokrájame koreňovú zeleninu na kocky, kapustu/zelí na rezance a opražíme na masle. Pridáme do hrnca k mäsu. Osobitne uvaríme v malom množstve vody na kolieska pokrájane 2 cvikle spolu s bobkovým listom a cesnakom.
Uvarené mäso vyberieme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme späť do vývaru. Precedíme doň aj vodu v ktorej sme varili osobitne cviklu.
Boršč okoreníme mletým čiernym korením, octom, paradajkovým pretlakom. Kyslú smotanu dávame až do taniera.

Moskovská roštenka

Ingrediencie:
60 dkg roštenky, soľ, mleté čierne korenie, ½ dcl oleja, 6 dkg údenej slaniny, 6 dkg chrenu a
15 dkg cvikly
Postup:
Odležanú roštenku pokrájame na 150 g rezy. Slabo ich naklepeme, posolíme, okoreníme a natrieme olejom. Na zohriatom rošte ich opekáme z oboch strán 6 minút. Počas pečenia ich potierame výpekom. Opečené roštenky uložíme na teplú misu, podlejeme výpekom, obložíme postrúhaným chrenom, cviklou a na roštenky položíme plátok opečenej slaniny. Takto pripravenú roštenku obložíme opekanými zemiakmi.

Boršč moskovskej baryšne

Ingrediencie:
20 dkg hovädzieho mäsa, 6 dkg mrkvy, 2 dkg zeleru, 2 dkg petržlenu, 6 dkg hlávkovej kapusty/zelí, 4 dkg cvikly, 4 dkg masti, 2 dkg cibule, 2 dkg rajčiakového pretlaku, 2 dcl kyslej smotany, soľ, voda, 2 dkg hladkej múky, bobkový list, mleté čierne korenie, ocot
Postup:
Mäso a zeleninu pokrájame na hrubšie rezance. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme. Posekanú cibuľu zapeníme na masti a dáme do polievky i s rajčiakovým pretlakom. Smotanu rozmiešame s múkou, prilejeme do polievky, posolíme a povaríme. Nakoniec podľa chuti okyslíme, okoreníme a vložíme osobitne uvarenú, očistenú a ozdobným nožom pokrájanú cviklu.

Aj tieto recepty mi prišli mailom.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 
Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik