Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Cviklové šaláty

19. února 2012 v 6:12 | Latryna |  Dobrotky

Cvikla-červená repa je moc zdravá, tak vyskúšajte toto:


Racio šalát

Ingrediencie:
2 celé vajíčka, 10 dkg sterilizovaného hrášku, 10 dkg cvikle, 1 mrkva, 1 cibuľa, 2 sladkokyslé uhorky, soľ, 10 dkg bieleho jogurtu, 1 lyžica horčice a mleté čierne korenie.
Postup:
Natvrdo uvarené vajcia, uvarenú - ošúpanú cviklu a mrkvu pokrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a necháme na chladnom mieste postáť. Horčicu vymiešame s jogurtom, vylejeme na zeleninu, premiešame, uložíme na 30 minút do chladničky a podávame s pečivom, alebo ako prílohu k pečenému kuraciemu, bravčovému mäsu, alebo k varenej údenej šunke.

Cviklový šalát s jogurtovým dresingom

Ingrediencie:
4 menšie cvikly, 2 zemiaky, syr s modrou plesňou, vlašské orechy, 1 biely jogurt, citrónová šťava, soľ, čierne korenie, olivový olej a pažítka
Postup:
Uvarené cvikly a zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Na ne nadrobíme plesňový syr a posekané vlašské orechy.
Na dresing vymiešame biely jogurt s citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Šalát pokvapkáme olivovým olejom, dresingom a posypeme posekanou pažitkou.

Šalát zo zelenej fazuľky, cvikly a fety

Ingrediencie:
zelená fazuľka, cvikla, syr feta, malá cibuľa, dijonská horčica, ocot z červeného vína,
citrónová šťava, olivový olej a čierne korenie
Postup:
Zelenú fazuľku povaríme domäkka, zlejeme a necháme vychladnúť. Rovnako povaríme cviklu a pokrájame ju na menšie kúsky. Na dresing si nadrobno nakrájame menšiu cibuľku a vymiešame ju s olivovým olejom, citrónovou šťavou a octom podľa chuti. Fazuľku, cviklu a na kocky pokrájanú fetu v mise zľahka premiešame s dresingom a dochutíme mletým čiernym korením. Šalát chutí dobre aj mierne odležaný v chladničke.

Austrálsky šalát

Ingrediencie:
1 hlávka šalátu, 2 paradajky, 1 malá uhorka, 100 g sterilizovanej cvikly, 100 g zeleru,
½ pomaranča, 2 kolieska ananásového kompótu, 100 g hrozna, šťava z 1 citróna, 2 PL oleja
a na hrot noža soli
Postup:
Do misky rozložíme umyté šalátové listy a do stredu dáme srdiečko zo šalátu.. Potom dookola poukladáme paradajky pokrájané na mesiačiky, neolúpané kolieska uhorky, kolieska surovej cvikly, postrúhaný zeler, plátky pomaranča, ananásu a hrozno. Do citrónovej šťavy zamiešame olej a soľ, pokropíme ňou šalát a necháme odležať 30 minút v chlade. Podávame k pečenej hydine, rybám, nákypom.

Cvikla s jogurtom

Ingrediencie:
2 surové cvikly, 3 biele jogurty, 3 strúčiky cesnaku, morská soľ.
Postup:
Nastrúhanú cviklu mierne posolíme a zmiešame s jogurtom a pretlačeným cesnakom. Jednoduché a výborné. Môžeme použiť aj kyslú smotanu. Podávame s pečivom.

Tieto receptíky mi prišli mailom.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.
Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik