Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Cviklové sirupy

12. února 2012 v 5:40 | Latryna |  Dobrotky

Sama som nevedela, že cvikla - červená repa sa dá aj takto pripraviť...

Sirup 1
Ingrediencie:
1,5 kg cvikle, 4 litre vody. 10 dkg kyseliny citrónovej, 3-4 kg kryštálového cukru, jedna malinová alebo jahodová esencia
Postup:
Cviklu ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou a varíme 1 ¼ hod. Potom precedíme a do horúcej pridáme cukor, kyselinu citrónovú a esenciu. Prevaríme, nalejeme do fliaš a uzavrieme.

Sirup 2
Ingrediencie:
1,5 kg ošúpanej cvikle, 4 litre vody, 25 dkg kyseliny citrónovej, 4 kg kryštálového cukru a jedna esencia (malinová, jahodová, punčová alebo rumová)
Postup:
Cviklu nakrájame na menšie kúsky a hodinu varíme v 4 litroch vody. Potom scedíme, pridáme cukor, esenciu podľa chute a kyselinu citrónovú, nalejeme do fliaš alebo uzatvárateľných pohárov a sterilizujeme - obsah sa musí prevariť a uzávery sa musia "chytiť".

Sirup 3
Ingrediencie:
1 a pol kg surovej cvikle, 4 litre vody, 3 kg kryštálového cukru, 5 dkg kyseliny citrónovej a deci rumu.
Postup:
Pokrájanú cviklu variť 4 hodiny, potom scediť, pridať cukor a variť ešte pol hodiny. Po uvarení pridať kyselinu citrónovú, rum, premiešať a ešte horúci sirup naliať do fliaš.

Cviklový koktail
Ingrediencie:
3 kusy cvikle, 3 kyslé jablká, 1/8 litra smotany, citrónová šťava z 1/2 citrónu a lyžica chrenu
Postup:
Surovú očistenú cviklu najemno postrúhame, pomiešame s nahrubo postrúhanými jablkami, zalejeme smotanou a šťavou z citrónu (ak chceme jemný krém : všetko rozmixujeme).

Došlo mi mailom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.
Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik