Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Karmenádle s hubami

22. dubna 2012 v 13:22 | Latryna |  Dobrotky

Vyskúšajte, skvelé jedlo, mäso sa nevysuší a nie je ani tuhé...


Ingrediencie:

Naklepané plátky bravčového karé, soľ, korenie, hladká múka, mletá červená sladká i štipľavá paprika, plátky šunky, plátky údeného syra, 2 cibule, huby (sušená zmes, šampiňóny, alebo iné huby), masť/maslo/olej, ryža, 3 celé vajíčka a kyslá smotana (alebo aj smotana na šľahanie).

Postup:
V múke rozmiešame obe červené papriky (podľa chuti) a v tejto zmesi obalíme soľou a korením ochutené karé. Na rozpálenom oleji/masle/masti opečieme plátky mäsa do ružova a uložíme ich na vymastený plech. Vo výpeku ktorý zostal, usmažíme cibuľu spolu s pokrájanými hubami a nakladieme na plátky mäsa. Každý kúsok zakryjeme plátkom šunky a plátkom syra. V smotane vyšľaháme 3 vajíčka, mierne osolíme a zalejeme všetko v plechu. Vložíme do vopred rozpálenej rúry a pečieme pri 180 stupňoch cca 35 minút.
Na masti/oleji/masle usmažíme druhú cibuľu, pridáme ryžu, ochutíme soľou alebo vegetou, zalejeme potrebným množstvom vody a udusíme.
Podávať môžeme aj s opekanými zemiakmi a posekaným cesnakom - sú skvelé!

A obrázkový postup:



Ak použijeme sušené huby, treba ich vopred na noc namočiť do vody. Túto vodu môžeme použiť na zaliatie ryže - má potom zaujímavú a dobrú chuť.

Ako oblohu k tejto pochúťke možno podávať uhorkový šalát, miešaný šalát, hlávkový šalát, paradajky pokájané na kolieska...
- fantázii sa medze nekladú. Kto má rád syr, môže si hotové jedlo na tanieri posypať dobrým strúhaným syrom.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Kitty Kitty | E-mail | Web | 24. dubna 2012 v 20:35

Tohle podobně taky dělám. Máš pravdu, je to mňamka a může to být s mnoha kořeními. Dobrý tip - určitě vám chutná... :-)

2 Jezurka Jezurka | Web | 26. dubna 2012 v 17:32

Príma recept! Teď jsem dostala hlad! Mám recept podobný, ale tento je ještě vylepšený, to bych mohla zkusit! Dík! :-)

3 Latryna Latryna | 29. dubna 2012 v 13:56

Treba ozaj vyskúšať - je to moc dobré a mäsíčko sa rozplýva v papuľke... ;-)

4 otavinka otavinka | Web | 30. dubna 2012 v 9:21

Milá Vierka, díky za bezva recept. Přeposlala jsem odkaz své kamarádce, která může jíst naprosto vše a není omezována dietou jako já. Pořád na Tebe myslím, zda se Ti to alespoň trochu hojí.
Přeji brzké uzdravení. :-)

5 MirekČ MirekČ | Web | 3. května 2012 v 8:08

Určitě vyzkouším. ;-)

6 Latryna Latryna | 4. května 2012 v 10:02

[5]: Ďakujem za návštevu a prajem dobrú chuť!!!

Komentáře jsou uzavřeny.

Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik