Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Môj Biskupský chlebíček

3. ledna 2013 v 6:02 | Latryna |  Dobrotky 2

Piekla som na sviatky, bol vynikajúci a tak ponúkam receptík:

(článok je zaradený do rubriky Dobrotky : Sladkosti)
Ingrediencie:
175 g masla, 2 x 100 g práškového cukru, balíček vanilkového cukru, 4 žĺtky, 4 bielky, 180 g hladkej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, štipka soli, cca 100 g kandizovaného ovocia, 50 g nasekaných orechov, 50 g hrozienok, 50 g nasekanej čokolády a zvlášť na posypanie trochu práškového cukru zmiešaného s vanilkovým. A rum na namočenie hrozienok.

Postup:
Do zmäknutého masla postupne pridáme 100 g cukru, vanilkový cukor a vyšľaháme do penista. Potom pridáme postupne a striedavo po jednom žĺtku a múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
Z bielkov a štipky soli ušľaháme sneh, na konci šľahania pridáme druhých 100 g práškového cukru a došľaháme do tuha. Sneh zľahka vmiešame do cesta. Nakoniec pridáme hrozienka a orechy, kandizované ovocie a čokoládu, všetko zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 50 minút pri teplote 170 - 180 ºC. Každá rúra prečie ináč, preto treba sledovať a poprípade pichnúť do stredu špajlu - ak je na nej cesto, treba ešte piecť, ak nieje, je to hotové. Po upečení vyklopíme na vhodnú mriežku a necháme vychladnúť. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým.

Piekla som, hrozienka boli namočené v rume spolu so sušenými brusnicami a do cesta sa tak dostalo aj trošku rumu. Ako čokoládu som nasekala "študentskú pečať". Manžel si tento chlebíček "vylepšil" tak, že naň rozotrel hrubú vrstvu šľahačky - skúsila som aj ja a výsledok bol ozaj bezvadný. Chlebíček mal tak chuť veľmi podobnú šodó chlebičku- ten ale nemá v sebe ovocie.
Takže mňam, vyskúšajte a kašlite na diétu !
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kitty Kitty | E-mail | Web | 3. ledna 2013 v 8:34

Mňam, přesvědčila jsi mě. Dneska zkusím, už mám 92 kilek. Dnes výjimečně a na Tvoju počest, a už nebrblej kvůli blogu. Jsi první, koho za brblačku (decentně) pochválím v článku ;-)  :-)
A dala jsem si posílat novinky od Tebe, tak piš! Když máš všecko v OK :-P

2 LATRYNA LATRYNA | 3. ledna 2013 v 9:42

[1]:
:-D  :-D

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 3. ledna 2013 v 12:19

Mňam! Vypadá náramně chutně! Děkuji za ochutnávku! :-)

4 Lenka Lenka | Web | 4. ledna 2013 v 11:08

Vypadá lákavě.Určitě je moc dobrý.Mňam,mňam :-)

5 Ježurka Ježurka | Web | 4. ledna 2013 v 12:25

No, tento chlebíček může být super! Já jsem ho jednou v životě zkoušela upéci a recept byl jen z bílků, to mi připadalo suché! Tento si zapisuji a až zase budu lačnit po nějakém sladkém, přijde na řadu, určitě. :-)

6 dasatomaskova dasatomaskova | Web | 4. ledna 2013 v 17:58

Jůůů...mňam!! určitě vyzkouším:-))

7 bábina bábina | 4. ledna 2013 v 18:15

Dříve jsem pekla hodně. Teď se mně už nechce. Ale, jak mám odolat? :-)

8 annapos annapos | E-mail | Web | 4. ledna 2013 v 20:01

Jednou se mě moje vánočka zdála málo nóbl, upekla jsem místo ní, Rakouskou štolu a Biskupský chlebíček, u rodiny jsem nepochodila. Chlebíček peču, mám ho ráda, tvůj recept vyzkouším, mám trochu jiný.
Cukroví již nikdo nechtěl, tedy skončilo v mrazáku, a Zítra je vhodná příležitost, na chlebíček k svátku tříkrálovému. tak ti přeji hodně koledníků, a zdravím

9 Latryna Latryna | 6. ledna 2013 v 5:47

Snáď som vám všetkým narobila riadne chute a čoskoro aj doma vyskúšate! Držím palce! :-)

10 LATRYNA LATRYNA | 7. ledna 2013 v 5:10

...a vyskúšajte prípadne aj toto:

http://latrynask.blog.cz/0811/kolac-chameleon

Komentáře jsou uzavřeny.

Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik