Aktuálne:




... ak mi chceš niečo napísať, použi moju Návštevnú knihu ...


Tvarohová roláda

5. ledna 2013 v 4:04 | Latryna |  Dobrotky 2

... vyskúšajte, nemá chybu, je ľahučká, krehučká a chuťove - báseň ...

(recept sa zdá dlhý, ale ja sa snažím všetko rozpísať podrobne...)

Ingrediencie na CESTO:
3 rovnaké šálky o obsahu 2dcl, 4 vajcia, 4 PL práškového cukru, 4 PL hladkej alebo polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva (primiešať ju k múke), papier na pečenie a štipka soli.
Plech treba veľký a nízky, rúru vopred predhriať, na šľahanie je ideálny elektrický ručný šľahač.
Postup:
Do každého pohára podelíme zvlášť 4 žĺtka, cukor a múku, bielka dáme spolu so štipkou soli do vyššej nádoby, kde ich začneme šľahať. Počas šľahania postupne a striedavo pridávame žĺtko, múku a cukor. Hotový krém vylejeme a rovnomerne rozotrieme na papier na pečenie - položený na plechu. Dáme do rúry a pečieme cca 10 minút - pozor, každá rúra pečie ináč, preto čas pečenia neuvádzam. Treba sledovať, pichnúť do stredu špajlu a zistiť, či je piškóta hotová alebo nie.
Upečenú piškótu spolu s papierom na pečenie vyberieme z plechu a položíme bokom. Kým vychladne, pripravíme si plnku.

Ingrediencie na PLNKU:
250 g tvarohu, 1 téglik smotany na šľahanie, 1 balíček stužovaču šľahačky, balíček vanilkového cukru, 2-4 PL práškového cukru (podľa vlastnej chuti) a hustejší lekvár/marmeláda, džem - ja dávam višňový alebo brusnicový, čokoládová poleva alebo kúpený čokoládový topping.
Postup:
Do vyššej nádoby dáme tvaroh, pridáme cukor, vanilkový cukor a stužovač šľahačky a jemne to prešľaháme. Nakoniec vlejeme smotanu na šľahanie a šľaháme tak dlho, kým je plnka riadne tuhá - nesmie tiecť.
Záver:
Na vychladnutú piškótu rozotrieme lekvár/marmeládu/džem a naň cca polovicu tvarohového krému. Opatrne piškótu zvinieme tak, aby sa oddelil papier na pečenie, potom ju preložíme na vhodný podnos. Zvyškom plnky celú roládu natrieme, nezabudneme ani na okraje. Hotové polejeme čokoládovou polevou alebo toppingom a dáme do chladničky najlepšie na noc.


Prajem dobrú chuť!
Garantujem, že zmizne zo stola veľmi rýchlo a budete piecť ďalšiu!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Kitty Kitty | E-mail | Web | 5. ledna 2013 v 7:34

Ty šálky jsou na vajca, mouku, cukr - zvlášť na přisypávání?  Vidím, že recept je extra pro mě, ale i tak se v tom ztrácím :-( Jinak - taky upeču, ale zainteresuju do toho Pepína - když to bude papkat. Může nahradit šlehač, ale ne to ostatní, co nemám. Až nakoupím, jdu/jde do toho... 8-O  ;-)

2 Latryna Latryna | 5. ledna 2013 v 8:13

[1]:
Kittuš, 3 hrnky a do každého dáš extra žĺtka, extra múku a extra cukor, takže budeš mať 3 hrnky a v každom niečo iné. KAPIŠTO???? ☺ :-D

3 Kitty Kitty | E-mail | Web | 5. ledna 2013 v 8:29

OK. Takto potřebuju recepty PRO MĚ :-P

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 5. ledna 2013 v 10:55

Ráládu taky dělávám, tahle vypadá bezvadně. Možná zkusím, je lákavá! :-P

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 6. ledna 2013 v 14:03

Tak jsem udělala. Akorát náplň nemám tvarohovou, nějak jsem ji měla řídkou, tak jsem udělala novou máslovou. :-)

6 Latryna Latryna | 6. ledna 2013 v 19:02

[5]:
A neurobila si niečo špatne? Nikdy som nemala tvarohovú plnku riedku - šľahačka a stužovač urobia svoje... Škoda, ale vyskúšaj inokedy, len rob presne ako píšem a musí sa podariť. Ahojky ☺

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 6. ledna 2013 v 19:11

[6]: Udělala, dala jsem tvaroh z vaničky. A ztužovač doma taky nebyl. ;-)  :-)

8 Latryna Latryna | 7. ledna 2013 v 4:53

[7]:
Je jedno v akej nádobke tvaroh kúpiš, treba dodržať gramáž. Stužovač pridávam do každej výroby šľahačky - dobre a dlho udrží vyšľahanú šľahačku tuhú. :-)

9 LATRYNA LATRYNA | 7. ledna 2013 v 5:09

Veľmi jednoduchý ale výborný koláč upečiete, ak si stiahnete tento receptík:

http://latrynask.blog.cz/0811/kolac-chameleon

10 annapos annapos | E-mail | Web | 8. ledna 2013 v 1:28

Oba tvé recepty se mě líbí, budu na ně myslet při nákupu, koupit to co běžně nekupuji, ztužovače a Etgar??? Nemám to tak jednoduché, neskočím za rohem do marketu, bude to až v pátek. Potom ti řeknu.... Ale už teď se, hlavně na tu roládu těším.

11 Latryna Latryna | 11. ledna 2013 v 7:26

[10]:Anička, držím palce, nech sa pečenie podarí a nech hlavne chutí! Prajem pekný víkend a chutný sladký dezertík! pá ;-)  :-)

Komentáře jsou uzavřeny.

Linka

Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...

čakám!




ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!



Latrynask.blog.cz website reputation


motýlik