Aktuálne:






Nízkotučné, polotučné, plnotučné?

16. března 2018 v 4:42 | Latryna |  Zdravie

... a z materského sme už vyrástli...


O cholesterole vieme že sú dva : jeden má vysokú hustotu lipoproteínov v krvi, čo napomáha odstraňovaniu tukov z ciev do pečene. Preto mu hovoríme nízky alebo "dobrý cholesterol".
Naopak ten "zlý cholesterol" má nízku hustotu lipoproteínov, takže tuky v našich cievach "veselo" usádza čo napomáha infarktu alebo mozgovej mŕtvici. V tomto prípade sa teda jedná o vysoký cholesterol, o ktorom často ani nevieme že ho máme a správna diagnostika prichádza dosť neskoro...
Ako teda predchádzať tomu aby nás neohrozoval ten vysoký zlý ale pomáhal nám ten dobý nízky?



Výskumníci z Kodane zistili, že práve plnotučné mlieko zvyšuje hladiny dobrého cholesterolu a spolu s ďalšími plnotučnými mliečnymi výrobkami (smotana, tvaroh, maslo, syr...) napomáha aj v boji proti cukrovke a nemá žiadnu súvislosť s kardiovaskulárnymi ochoreniami.
Plnotučné mlieko a iné plnotučné výrobky s vyšším obsahom tukov majú teda pre náš organizmus len pozitívny vplyv a niet sa preto čoho obávať.
Naopak, všetky mliečne výrobky z nízkym obsahom tukov nám práve uškodia.
Nebojme sa teda piť a jesť to poctivé, neodtučnené plnotučné...
 

4 lidé ohodnotili tento článek.


Linka




Čo sa udialo v minulosti, je základ budúcnosti.
Ako žiješ dnes, taká bude Tvoja minulosť
a teda aj budúcnosť...


čakám!



ĎAKUJEM ZA NÁVŠTEVU A ČAKÁM ŽE PRÍDETE ZAS!





motýlik






Latrynask.blog.cz website reputation